MOTTO: "EXCELENTA IN TRATAREA AFECTIUNILOR TALE"

Recuperare medicala

Clinica MAN este o clinica privata, moderna, dedicata serviciilor medicale clinice si de recuperare medicala.

Programele de recuperare medicala se realizeaza in cadrul unor pachete special concepute de medicii de specialitate, adaptate fiecarui caz in parte.
Durata unui pachet este de minim 10 zile.O atentie deosebita este acordata pacientilor cu sechele AVC, pacienti pentru care am inregistrat rezultate pozitive.
Pentru a veni in intampinarea pacientilor cu venituri minime am conceput “pachetul social” si promotiile lunare in care pacientii pot beneficia de servicii medicale la preturi reduse.
Detalii referitoare la promotiile lunare puteti gasi accesand aceasta pagina de site.

Testimoniale

 • "Am fost la Clinica MAN pentru proceduri medicale, personalul este preocupat de pacient, conditiile sunt excelente si campaniile promotionale binevenite, Voi revenii cu placere !"

 • "In urma unui accident am ajuns pentru recuperare la aceasta clinica sprijinit de carje, dupa 20 de zile de proceduri am inceput sa umblu fara ajutorul carjelor, pe care le-am lasat drept marturie la etajul 3 in sala de Kinetoterapie"

Recuperarea medicala

Recuperarea medicala nu poate fi inlocuita de terapia biologica. Desi poate aduce beneficii enorme, terapia biologica induce remisiunea la doar 1 din 5 bolnavi cu afectiuni reumatismale. Tocmai de aceea, tratamentele clasice de recuperare nu trebuie ignorate.
"Fizioterapia, balneofizioterapia, medicina fizica sunt denumiri mai vechi sau mai noi pentru a defini o specilaitate medicala care aplica in scop terapuetic factorii fizici (caldura, apa, curentul electric etc).

Ce este recuperarea medicala?
Recuperarea medicala este cea de a treia secventa a medicinii. Dupa medicina preventiva, curativa, apare oblgatoriu recuperarea medicala. OMS inca din 1970 a stabilit ca o stare patologica, o maladie, produce o deficienta care poate genera dizabilitate (imposibilitatea de a presta activitati profesionale, sportive ) si poate crea si handicap (prejudicial, rasunetul social, economic pe care deficienta sau dizabilitatea il creeaza).
Recuperarea medicala se ocupa deci de diminuarea dizabilitatii, reducerea deficitului functional folosind pentru aceasta factorii fizici - kinetoterapia, electroterapia, termoterapia, hidroterapia, etc.
In prezent recuperarea medicala opereaza la nivelul aparatului locomotor care poate fi dizabilitat prin numeroase cauze: boli neurologice, boli reumatismale, traumatisme.

Rolul apei in recuperarea medicala
 • Hidrokinetoterapia

  Exercitiile de kinetoterapie in apa sunt indicate pentru efectul termic de stimulare a circulatiei sanguine si pentru o mai buna mobilitate la nivelul articulatiilor prin scaderea greutatii corporale la imersia in apa. Se efectueaza pentru facilitarea miscarilor în articulatiile afectate de lipsa partiala sau totala de mobilitate[...]

 • Dusul subacval

  Este tehnica de hidroterapie care permite realizarea unei asuplizari si tonifieri profunde si este recomandata pentru stari post operatoare, afectiuni neurologice, afectiuni ale muschilor si ale articulatiilor, imbunatatirea circulatiei sangvine[...]

 • Bai galvanice

  Baile galvanice combina actiunea curentului continuu si neofaradic cu efectul termic al apei. Baile galvanice sunt folosite in fizioterapie in principal pentru terapia durerii de origine nervoasa sau musculara, in insuficienta venoasa cronica, atrofii musculare dupa imobilizari prelungite.[...]

 • Hidroterapia

  Hidroterapia este acea ramura a medicinei care se bazeaza pe utilizarea externa a apei, în scop terapeutic sau profilactic. Hidroterapia este utilizarea terapeutica a apei in toate formele si in toate modalitatile. Este o tehnica simpla care poate fi la dispozitia tuturor si care este eficienta indiferent de circumstante.[...]