MOTTO: "EXCELENTA IN TRATAREA AFECTIUNILOR TALE"

Ozonoterapia


CLINICA MAN adauga ozonoterapia pe lista serviciilor oferite pacientilor.

Terapiile cu ozon sunt indicate în boli inflamatorii cronice, în tratamente ale diabetului zaharat, afecțiuni virale, ca terapie complementară în afecțiunile oncologice, dar și în bolile autoimune (cu predilecție în scleroza multiplă).

Totodată, aplicarea locală a ozonului, prin injecții, este utilă în afecțiunile articulare de tip reumatic și degenerativ, în patologia articulară și musculară post-traumatică, dar și în medicina estetică.

Ozonoterapia este un tratament revolutionar, cunoscut pentru minunatele efecte de vindecare a numeroase boli precum afectiuni reumatice, artroze, lombosciatica, dar si pentru incetinirea procesului de imbatranire.

In cazul afectiuniilor reumatologice, precum artroze (coxartroze, gonartroze, spondiloartroze, artroze ale articulatiilor mici), discopatii, hernia de disc vertebral, afectiuni inflamatorii ale articulatiilor, tendinite, bursite, fibromialgii sau contracturi musculare eficienta terapeutica ridicata se datoreaza actiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare si de refacere a functiei articulare si actiunii reparatorie asupra terminatiilor nervoase periferice.

Ozonoterapia actioneaza perfect asupra cauzelor afectiuniilor reumatice.

 • Procedurile sunt efectuate de medic specializat.Printre principalele efecte benefice ale ozonului se numara:
 • - oxigenarea masiva a tesuturilor afectate de inflamatie si durere;
  - intensificarea circulatiei sangvine si eliminarea rezidurilor metabolice, precum si a toxinelor din articulatiile aflate in suferinta;
  - blocarea secretiei substantelor care autointretin inflamatia si durere;
  - actiune imunomodulatorie asupra intreg organismului;
  - stimularea mecanismelor reparatorii in organism;
  - actiune miorelaxanta si prin aceasta cresterea mobilitatii articulare si ameliorarea functiei acestora.


Ozonul are efect cumulativ care poate fi vazut in timp. Programul terapeutic in tratamentul afectiunilor reumatismale prin ozonoterapie este extrem de simplu, bine tolerat si in functie starea si problemele pacientului consta in: infiltratii locale, infiltratii peri si intra articulare, infiltratii intramusculare, infiltratii in punctele dureroase si in punctele de acupunctura, insuflatii rectale, autohemoterapie.