MOTTO: "EXCELENTA IN TRATAREA AFECTIUNILOR TALE"

Medical Taping - Conceptul Medical de Bandajare Neuromusculara


Bazele metodei Medical Taping (Conceptul Medical de Bandajare Neuromusculara) au fost puse in Japonia si Coreea in anii 1970, avand la baza metoda Kinesio® Taping.

In acea perioada, metodele de bandajare elastica au fost dezvoltate pe baza stiintei miscarii (Kinesiologia) si a activitatii muschilor, fiindca ambele – miscarea si activitatea musculara sunt esentiale in mentinerea si restabilirea sanatatii. Conceptul din spatele acestei teorii este ca muschii contribuie atat la miscarea corpului, cat si la buna circulatie a sangelui, sistemului limfatic, reglarea temperaturii corpului, etc.

Medical taping - cum functioneaza:

Atunci cand muschii sunt tratati cu o banda elastica specifica (kinesiologica), aceasta va activa procesul de vindecare a organismului. Elasticitatea benzii aplicate este asemanatoare cu elasticitatea pielii, ceea ce permite crearea un efect de “lifting” sau “ridicare” in stratul epidermei. Datorita acestui efect, se creaza mai mult spatiu in zona subcutanata, unde sunt localizati diferiti receptori, vase sangvine si limfatice. Efectul de “lifting” al benzii pe piele imbunatateste circulatia sangvina subcutanata si drenajul limfatic. Astfel, se stimuleaza deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat intre banda si piele, permite miscarea fiziologica, activandu-se procesul de autovindecare a organismului. Cu alte cuvinte, banda kinesiologica Cure Tape® faciliteaza exact aceleasi procese pe care le-ar facilita si organismul in conditii optime.

Odata cu dezvoltarea acestei metode de tratament, s-a dovedit ca banda kinesioligica poate fi aplicata pe zone diverse ale corpului, nu doar pe muschi. Prin aplicarea benzii kinesiologice Cure Tape® utilizand diferite tehnici, pot fi afectate in mod vizibil diverse tesuturi. Pe scurt, efectele care pot fi obtinute, pot fi incadrate in urmatoarele categorii:

 • - Ameliorarea durerii
  - Imbunatarirea functiei musculare prin reglarea tonusului muscular
  - Sustinerea functiei articulare
  - Stimularea proprioceptiva
  - Influentarea pozitiei articulatiilor
  - Influentarea directiei miscarii
  - Cresterea stabilitatii
  - Neutralizarea congestiei circulatiei sanguine si drenajului limfatic
  - Influentarea neuroreflectorilor